Københavns Kommunes logo

Handicapprisen 2011 går til Tonny Lambert

Tv-stationslederen Tonny Lambert gav masser af selvtillid og kærlighed til borgere med handicap. Derfor modtog han Handicapprisen 2011.

Tonny Lambert blev meget overrasket, da formanden og næstformanden for Handicaprådet, hans familie, en fotograf og lokalpressen dukkede op på hans arbejdsplads, Danmarks Natur og Miljø TV.

”Hold da kæft, jeg er målløs”, udtaler en tydelig rørt Tonny, da formanden for Handicaprådet begrunder valget af ham som prismodtager.

Handicapprisen bliver uddelt på baggrund af indstillinger fra borgere i kommunen. Tonny var indstillet af to københavnere, både af Lene Schaksen, som har været i arbejdsprøvning på tv-stationen og hans mor på 91 år, som begge var med til overrækkelsen af handicapprisen. 

Lene fortalte om sit første møde med Tonny Lambert, da hun efter et årelangt sygdomsforløb og følgende kroniske smerter i ryg og ben, skulle arbejdsprøves på tv-stationen. Hun var nervøs for mødet, men allerede indenfor for 5 minutter følte hun sig hjemme. 

”Jeg fik så meget støtte og kærlighed, at jeg også fik lidt selvtillid igen. Jeg troede jo ikke, at nogen ville have mig og havde mistet meget af mit sociale liv. Men forløbet hos Tonny og de andre gør, at jeg er stolt over den hverdag, jeg havde på stationen og derfor stadig kommer der som frivillig”, siger Lene Schaksen.

I dag er Lene sygemeldt og afventer en knæoperation, men hun forventer at blive indstillet til enten flexjob eller førtidspension, afhængigt af den kommende operation. 

Lenes efterfølgende frivillige tilknytning til stationen viser ifølge indstillingsudvalget, der består Handicaprådets formand Janne Sander, næstformand Jonas Bjørn Jensen og Anette Laigaard, administrerende direktør i Socialforvaltningen i Københavns Kommune, at stationen og Tonny i særdeleshed formår at favne den mangfoldighed, som borgere med handicap kommer med.

”Tonny og de andre ansatte er gode til at gøre en særlig indsats over for borgere med handicap, som viser sig ved, at borgerne engagerer sig som frivillige” siger Janne Sander, formand for Handicaprådet.

Handicapprisen er en ny pris, som Handicaprådet uddeler årligt til enten en person, institution, virksomhed eller forening, som gør en særlig indsats til gavn for borgere med handicap. Handicapprisen uddeles årligt i forbindelse med FN’s internationale Handicapdag.

”Prisen fejrer positive historier og initiativer med fokus på inklusion og mangfoldighed, der kan være med til at modvirke den ofte negative retorik på handicapområdet og fremstilling af borgere med handicap”, siger Janne Sander.