Københavns Kommunes logo

Handicapprisen 2012 går til Anker Jørgensen

Aktivitetskoordinator Anker Jørgensen på Lions Kollegiet fik til sin egen store overraskelse overrakt Handicapprisen 2012.

Mens Anker Jørgensen var blevet indkaldt til et møde, men ansatte og beboere på Lions Kollegiet rikkede klar til fest. Det var derfor til Ankers store overraskelse, at hele kollegiet, handicaprådets formand og næstformand, samt Socialdirektør Anette Laigaard stod klar til at fejre ham. 

"Jeg gik jo ikke rundt og regnede med at få en pris for mit arbejde. Jeg kan jo slet ikke lade være. Jeg er bare taknemmelig for, at jeg kan få lov at udfolde mine ideer sammen med beboerne her på Lions Kollegiet"

Det var med stor glæde, at Janne Sander sammen med resten af Lions kollegiet overraskede Anker mandag eftermiddag, hvor han var blevet lokket til et møde, alt i mens kaffe og kage blev sat frem.

I sin tale til prisvinderen forklarede Janne Sander, at Handicaprådet havde lagt stor vægt på hans evne til at inkludere beboere med mange forskellige typer og grader af handicap. "Anker er suveræn god til at se beboernes styrker frem for deres begrænsninger, og på den måde altid finde en plads til dem i fællesskabet" konkluderede Janne Sander.

Det var vigtigt for Handicaprådet, at de mange aktiviteter, som Anker er med til at stable på benene, giver beboerne mulighed for at leve et aktivt liv med indhold. Det gør en stor forskel for livskvaliteten, at man har mulighed for at være en aktiv del af et fællesskab. Handicapprisen er bevis på, at et stort engagement og en ihærdig indsats bliver bemærket. Eftermiddagen igennem kom beboere, ansatte og pårørende forbi og ønskede Anker tillykke med den velfortjente pris.