Københavns Kommunes logo

Handicapprisen 2017 går til Abdul Ghafour Valizadeh

Caféejer Abdul Ghafour Valizadeh modtager årets Handicappris for sin indsats med at forbedre tilgængeligheden for en gruppe borgere.

Abdul Ghafour Valizadeh var rørt, da han den 4. december blev overrasket med nyheden om, at han havde vundet årets Handicappris. Han fik overrakt et diplom, en buket blomster samt et gavekort på 6000 kr. til fortsat forskønnelse af caféen "Cafello", der ligger i Nordvest-kvarteret. Prisen blev overrakt af administrerende direktør for socialforvaltningen, Nina Eg Hansen, socialborgmester, Jesper Christensen samt formand for Handicaprådet, Janne Sander.

Janne Sander lagde i sin tale særligt vægt på, hvordan en lille forbedring af tilgængeligheden kan have stor betydning for en gruppe borgere i samfundet:

"Dit initiativ har bidraget til, at borgere med handicap har endnu et helle, hvor fysiske forhindringer ikke lægger hindringer i vejen. Vi kan tage ubekymret af sted til din café og deltage i samfundslivet på lige fod med andre borgere."

 

Det handler om gæstfrihed

Abdul Ghafour Valizadeh tog initiativ til at gøre caféen handicapvenlig udelukkende med det formål at gøre caféen tilgængelig for flere borgere og skabe større gæstfrihed. Efter han fik overrakt prisen sagde han følgende:

"Det handler om gæstfrihed frem for alt. Jeg synes, at min café skal være åben for alle, så derfor søgte jeg rådgivning til, hvordan vi skulle indrette toilettet, så det opfylder kravene til et handicaptoilet. Jeg vil gerne betjene alle mine gæster, som de fortjener det. Det handler ikke kun om at tjene penge, men også hvad gæsterne har brug for”.

Abdul Ghafour Valizadeh har tidligere haft en taske- og tøjforretning i 23 år, men for et år siden slog han dørene op til den lille hyggelige café. Han har sammen med sin kone selv indrettet caféen både i forhold til design og de kreative møbler, der er lavet af paller. 

Abdul er glad for prisen og håber at andre vil følge hans eksempel og bidrage til at København bliver mere tilgængelig og gæstfri for alle mennesker.