Københavns Kommunes logo

Handicapprisen 2018 går til Hverdagsaktivisterne

"Frivillighed er et nøgleord i dagens Danmark. I viser, at alle kan være frivillige, I hjælper andre, og I gør en forskel for vores by"
Billede
Billede af Handicapprisens vinder 2018

Sådan sagde Steen Stavngaard fra Handicaprådet, da han sammen med socialborgmester Mia Nyegaard og direkter i Socialforvaltningen Nina Eg Hansen overrakte Handicapprisen til Hverdagsaktivisterne, som blev overrasket med prisen midt i deres juleafslutning.

Hverdagsaktivisterne fik overrakt blomster, et diplom og et gavekort på 6.000 kr. til teambuilding til at styrke sammenholdet iblandt Hverdagsaktivisterne.

"Prisen er et symbol på det fantastiske arbejde, I yder som hverdagsaktivister. I giver så meget, når I fx er frivillige ved Priden og Copenhell. I er en glæde at følge i medierne, på de sociale medier og ude i virkeligheden. I tager jeres job alvorligt, og I får os andre til at smile. Mange tak for det", sagde Mia Nyegaard.

En af hverdagsaktivisterne hedder Niels-Erik Hansen. Han er den aktivist, der har lagt allerflest timer i projektet, blandt andet som frivillig i it-cafeen på Københavns Hovedbibliotek. 

"Jeg blev meget overrasket og var lidt i chok. Jeg vidste slet ikke, vi ville få prisen" sagde en glad Niels-Erik Hansen efter afsløringen af prisen.
For ham er det en glæde at være hverdagsaktivist.

"Det er fedt at hjælpe andre mennesker, sjovt at møde nye mennesker og så er det rart at få ros for det, jeg laver", fortalte Niels-Erik Hansen, der som hverdagsaktivist oplever, at mange nu har brug for hans hjælp. 

Med prisen fulgte også en særlig anerkendelse af projektleder for Hverdagsaktivisterne, Camilla Køhler Karlsson. Nina Eg Hansen sagde følgende til Camilla: 
"Uden Camilla havde Hverdagsaktivisterne ikke eksisteret. Camilla har et imponerende drive og gåpåmod, som har bidraget til, at Hverdagsaktivisterne i dag er så stor en succes"

Camilla var rørt over prisoverrækkelsen og greb også selv muligheden for at sige et par ord til Hverdagsaktivisterne:
"I bidrager med så meget fedt, og jeg nyder hvert sekund med jer. Ingen kan alt, men alle kan noget. Og sammen kan vi alt. Glædelig jul alle sammen!"