Københavns Kommunes logo

Handicapprisen 2021 går til Buschauffør Kim Erik Fleischer

”Det er ikke pakker jeg kører med, det er mennesker”

Handicaprisen 2021 blev uddelt til Kim Erik Fleischer, chauffør i HB-Care, der blev indstillet af døgninstitutionen  Nærumgård. Her kører Kim til dagligt til og fra med børn, der har autisme. Kim blev indstillet til Handicapprisen, for det store arbejde han lægger i at være chauffør for børnene. Af døgninstitutionen Nærumgård beskrives Kim ikke bare som chauffør, men som børnenes ven. Han pynter desuden sin bus op til alle højtider, og giver børnene små gaver til jul, og når de har fødselsdag. 

Handicapprisen blev overrakt af socialborgmester, Mia Nyegaard, administrerende direktør i Socialforvaltningen, Mikkel Boje, og formand for Handicaprådet, Janne Sander, der overraskede Kim på døgninstitutionen Nærumgård. Prisen bestod af en buket blomster, et diplom og et gavekort på 6.000 kr. til fortsat at gøre busturene særlige for børn med handicap. Han bekymrer sig for børnene, og beskrives i indstillingen som ”et fantastisk menneske som virkelig har handicapforståelse og sætter børnenes behov først”. 

I indstillingen af Kim til Handicapprisen beskrives et eksempel på dette, hvor Kim lader børnene tage den tid de har brug for: ”Der var en morgen, hvor vi skulle aflevere et barn ved bussen. Barnet ville ikke ind i bussen, men ville gerne op igen. Kim tager barnet i hånden og går med ind. Barnet viser Kim han gerne vil spise og Kim smører en mad til barnet og sætter sig ned og venter på at barnet får spist morgenmad, hvorefter de går sammen ud til bussen og kører mod skolen”. Kim interesserer sig i det hele taget for og holder af de mennesker han kører med, mens han gør alt for at forstå hvert enkelt barns behov. Og som Kim selv siger: ”Det er ikke pakker jeg kører med, det er mennesker”.

Særligt i år var der rigtig mange gode kandidater indstillet til Handicapprisen. Udvalget for at vælge vinderen af Handicapprisen bestod af formand for Handicaprådet, Janne Sander, politiker fra Socialdemokratiet, Laura Rosenvinge, samt politiker fra Radikale Venstre, Jes Vissing Tiedemann.
 

Chauffør Kim Erik Fleischer, vinder af Handicapprisen 2021, sammen med socialborgmester Mia Nyegaard, administrerende direktør i Socialforvaltningen Mikkel Boje og formand for Handicaprådet Janne Sander.