Handicaprådet deltog i Socialudvalgets budgetseminar - Læs her hvilke punkter vi lagde fokus på

Her gav rådet politikerne anbefalinger til, hvilke forslag der på handicapområdet skal støttes i de kommende budgetforhandlinger.

Handicaprådet deltog i går på Socialudvalgets budgetseminar. Her gav rådet politikerne anbefalinger til, hvilke forslag der på handicapområdet skal støttes i de kommende budgetforhandlinger.

Handicaprådet anbefalede bl.a. at prioritere midler til at ’håndtere stigningen af sagstal på autismeområdet’ – dvs. at antallet af sagsbehandlere skal følge den stigning af diagnoser, der er på autismeområdet, så børn, unge og deres familier hurtigt kan få en sagsbehandler der kan støtte det enkelt barn/unge og deres familie.

Derudover satte rådet fokus på, at kommunen skal overholde forsyningspligten i forhold til botilbudspladser og sørge for bedre normeringer på botilbuddene. De borgere der har brug for en botilbudsplads skal naturligvis ikke vente længere end loven tillader det! Endvidere er det en mærkesag for Handicaprådet, at der er nok medarbejdere på botilbuddene for at sikre gode forhold og tid til den enkelte beboer.

Herudover bragte Handicaprådet også den supplerende budgetmodel, stigende udgifter til borgere med stort støttebehov, BPA-ordningen, ledsagelsesordningen og HF Inklusion på banen. Til slut opfordrede rådet Socialudvalget til at bruge Handicaprådet aktivt til stort og småt – samme opfordring gælder til københavnere med handicap – på den måde kan Handicaprådet bedste være bindeled mellem borgerne og politikerne!

Handicaprådet mødes med Økonomiudvalget d. 30. august, hvor dialogen om kommunens økonomi fortsætter – det glæder vi os til!