INVITATION TIL STORMØDE OM HANDICAPPOLITIK I KØBENHAVNS KOMMUNE

Handicaprådet inviterer til stormøde om Københavns Kommunes handicappolitik.
Sæt kryds i kalenderen d. 20. september kl. 15:30-18:15
Følg linket og se programmet for stormødet

 

Københavnere med handicap er forskellige! Nogle er børn, der har brug for ekstra støtte eller hjælpemidler for at indgå i fællesskabet i daginstitutionerne, skolerne og fritidsforeningerne, nogle er unge, der skal i gang med en uddannelse, flytte hjemmefra eller have et arbejde, andre er voksne, der modtager hjælp i hjemmet, bor på et botilbud, bruger byens gader og parker. Fælles for mennesker med handicap er, at der er brug for at politikerne kender til udfordringerne og de gode løsninger, når der træffes beslutninger om alt fra parkeringsforhold, indsatser om skolevægring, rammer for sagsbehandlingstider og klager, adgang til havnebade og svømmehaller, kvaliteten af hjemmehjælp, indsatsen i jobcentrene, støtte til pårørende og meget andet.

Derfor afholder Handicaprådet et stormøde d. 20. september kl. 15.30-18.30 i Festsalen på Rådhuset, hvor hele borgerrepræsentationen inviteres til at høre fortællinger fra københavnere med handicap, der giver indblik i de udfordringer, barrierer og muligheder der er, når man har et handicap og bor i Københavns Kommune. Der vil være korte faglige oplæg, personlige fortællinger og rundbordssnakke med afsæt i konkrete problemstillinger og ikke mindst mulighed for at stille spørgsmål og blive klogere. Københavnere med handicap, pårørende og øvrige interessenter inviteres selvfølgelig også til at bidrage til den konstruktive dialog. På den måde tror vi, at politikerne får den bedste information ift. de vigtige beslutninger, der træffes i de politiske udvalg. Det er især vigtigt i dette efterår, hvor Københavns Kommunens nye handicappolitik skal behandles i alle de politiske udvalg.

Mennesker med handicap er udsatte borgere, der i allerhøjeste høj grad er afhængige af de politiske beslutninger der træffes. Det er afgørende, at politikerne er med til at sikre nødvendig hjælp og støtte, arbejder aktivt på at nedbryde fordomme og fysiske barrierer for at den enkelte kan udleve sit fulde potentiale. Det er et politisk ansvar at sikre udvikling og fremdrift, så alle mennesker bliver ligeværdigt inkluderet i fællesskabet.

Sæt derfor et stort kryds i kalenderen – og tilmeld dig allerede i dag ved at sende en mail til Handicapraad@sof.kk.dk. Programmet for dagen sendes ud efter sommerferien.

Bedste hilsner og god sommer,

Janne Sander, Formand for Handicaprådet i Københavns Kommune